Retete de post

Brocoli cu ciuperci

E-mail Print PDF

400gr brocoli;

300gr ciuperci;

o ceapa;

2-3 căţei de usturoi;

ulei de masline sau floarea soarelui;

citeva fire de ceapa verde;

sare si piper negru macinat.

 

 

Pregatim legumele  si le spalam bine. Brocoli se desface pe inflorescente. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ciupercutele se taie marunt si ele. Intre timp se pun brocoli in apa care clocoteste si putin sarata. Se infierbanta o tigaie cu putin ulei, se caleste in ea ceapa si se adauga apoi si ciupercile. Dupa 5-7 minute de fierbere, brocoli se scoate din apa si se adauga in tigaia cu ciuperci. Amestecam ingredientele. Dupa citeva minute se adauga usturoiul feliat, sare si piper negru dupa gust sau alte condimente prefarate. Se mai tine un minut pe foc si se stinge flacara. Se poate servi cu garnitura.

Vinete marinate

E-mail Print PDF

Ingrediente:

2 kg de vinete;
o legatura de marar;

o legatura de patrunjel;

1 pahar de ulei;
4-5 bucati de usturoi;
1 litru de apa fiarta;
2 linguri de sare;
2 linguri de zahar;
1 lingura de otet 70%.

Presaram cu sare si le lasam 30 de minute sa-si scurga lichidul amar. Dupa trecerea celor 30 de minute spalam rapid bucatile de vinete sub un jet de apa si le punem pe un prosop de hartie sa se scurga.

Apoi vinetele se rumenesc intr-o tigaie sau intr-un ceaun. Usturoiul se taie in bucati mici. Se aseaza intr-un vas cate un rand de vinete prajite si cu bucati mici de usturoi. Se pune patrunjelul tocat cu mararul impreuna si repetam iarasi acelasi procedeu.

La sfarsit se pregateste saramura din apa fiarta cu sare, zahar si otet si apoi se toarna peste vinete. Se lasa la marinat intr-un vas cu capac cateva ore sau chiar si peste noapte.

Facebook

Contact

Manastirea Adormirea Maicii Domnului Bucuresti

  • Adresa: Str. Televiziunii, nr. 13, sector 6
  • Email: amdmamd@yahoo.com
  • Telefon: 0784.291.624