Dictatura biometrica: Finlanda anunţă recunoaşterea facială, în locul codului PIN

E-mail Print PDF

Un start-up cu sediul în Helsinki a dezvoltat primul sistem de plată cu recunoaştere facială din lume. The Independent scrie că acest sistem nou va transforma în esenţă faţa clientului într-un cod PIN şi chiar dacă cineva îşi va face operaţie estetică şi va arăta exact ca altcineva, sistemul va reuşi să facă diferenţa dintre original şi cel cu operaţia esetică.

Denumită „cel mai rapid sistem de plată din lume”, tehnologia poate recunoaşte persoanele din momenul în care se apropie de casa de plată, însemnând că întregul procesul de plată se va putea efectua în aproximativ 5 secunde.

Pentru înregistrare este nevoie de cardul de credit. În timp ce persoana introduce detaliile personale, camera de luat vederi face suficiente fotografii pentru a recunoaşte clientul în mod constant.

Producătorii softului afirma că algoritmul se bazează pe "algoritmi militari” şi va fi aproape imposibil de spart.

"Camerele noastre nu folosesc fotografii, ci un model matematic al feţei, ceea ce înseamnă că fiecare va fi unic”, afirmă Ruslan Pisarenko, directorul de dezvoltare al start-upului Uniqul.

"Chiar şi gemenii care arată la fel au diferenţe mici. Am fost întrebat o mulţime de lucruri despre chirurgia plastică, de asemenea, dar nu ar duce la acelaşi model matematic. Sistemul va fi capabil să recunoască dacă este chipul unei persoane reale, vii sau o mască. "

Compania Uniqul vrea să implementeze primele sisteme de acest gen în decurs de o lună, iar dacă acestea vor da rezultate, atunci plănuieşte să extindă proiectul.

sursa: http://epochtimes-romania.com

Facebook

Contact

Manastirea Adormirea Maicii Domnului Bucuresti

  • Adresa: Str. Televiziunii, nr. 13, sector 6
  • Email: amdmamd@yahoo.com
  • Telefon: 0784.291.624