Aplicatii iPhone care fura date biometrice. Cum isi ofera oamenii de buna voie datele biometrice

E-mail Print PDF

O prima aplicatie de care posesorii de iPhone trebuie sa se fereasca este Cardiograph. În teorie: ”hi hi ha ha ce interesant, uite-mi bătăile inimii”. În practică – le-ati oferit pe tavă starea dvs. de sănătate (sau o parte din ea) fără să consultati un doctor și să fiti introdusi într-o bază de date:

Un exemplu de aplicație care FURĂ DATE BIOMETRICE, mai exact date pentru RECUNOAȘTERE FACIALĂ (în special IRISUL) este aplicația pentru a te vedea în viitor – gras, bătrân sau chel sau etc etc etc. Ești pus să introduci în telefon, sau SĂ ÎȚI FACI PE LOC (și mai actual!) o poză CÂT MAI BINE ÎNCADRATĂ și CÂT MAI CLARĂ. Ochii să fie în dreptul unor marcaje, gura să fie în dreptul altui marcaj etc. Când ai fața perfect poziționată, poza se înregistrează și dusă a fost imediat în baza lor de date cu FEȚE de OAMENI și mai ales cu IRISUL ochiului (care e UNIC, la fel ca ADN-ul si amprentele). Pentru ignoranța și necunoasterea ta, îți oferă ceva la schimb: ”Uite cum ai arăta gras” sau ”Uite cum ai arăta chel” sau ”Uite cum vei arăta la bătrânețe” bla bla bla. Și oamenii pică la greu în această capcană – ”UAAA, ce tare și funny! :D ” Perfect!

Altă aplicație care fură date faciale este cea prin care accesul la telefon se face cu FAȚA în loc de pin/parolă sau Facevault – prin care îți parolezi documente cu FATA ta:

Altă aplicație pentru furt de date faciale: Introdu poza și vezi cum îți stă cu diferite machiaje, ca să știi cum să te machezi (Super! iti spui, dar de fapt este mai grav decat iti poti imagina):

 

Pe langa aceste aplicatii prezentate aici mai sunt si altele, nu numai pentru iOS (sistemul de operare mobil de la Apple) ci si pentru Android sau Windows Phone. Diferenta dintre aceste aplicatii folosite de unii dintre noi doar in joaca si viitoarele acte cu microcip care in cativa ani vor deveni obligatorii este ca la aceste aplicatii "free" omul isi ofera datele biometrice fara sa cunoasca acest lucru ajutand astfel la completarea uriaselor baze de date cu date biometrice intocmite de giganti precum Apple, Google, Yahoo sau Microsoft pentru controlul populatiei.

Adaptare dupa: http://ceicunoi.wordpress.com

Facebook

Contact

Manastirea Adormirea Maicii Domnului Bucuresti

  • Adresa: Str. Televiziunii, nr. 13, sector 6
  • Email: amdmamd@yahoo.com
  • Telefon: 0784.291.624