Boala si ucigasii tăcuţi

E-mail Print PDF

Cuvântul medicament îşi are originea în limba latină (medicamentam) şi prin el se înţelege o substanţă naturală sau de sinteză, adică artificială (de cele mai multe ori), care este folosită pentru vindecarea, ameliorarea sau prevenirea unor boli. Orice medic ştie că, pentru o stare bună
de sănătate, trebuie eliminate mai întâi cauzele bolii, apoi tămăduite organele afectate. Cauzele bolii sunt nenumărate, dar foarte puţini dintre noi cunoaştem faptul că ele pot fi trupeşti sau sufleteşti.

Multora li se pare de necrezut că trupul poate suferi şi el din pricina îmbolnăvirii sufletului. Dar în această chestiune vine să facă lumină Sfântul Apostol Pavel. El ne spune că „cel ce mănâncă şi bea cu nevrednicie, judecată lui şi mănâncă şi bea, nesocotind Trupul Domnului. Pentru acesta între voi mulţi sunt neputincioşi şi bolnavi, şi dorm (mor) mulţi” (I Corinteni 11; 29-30). Boala ne este trimisă, prin marea milostivire a lui Dumnezeu, cu două scopuri: ca prilej de întoarcere la pocăinţă pentru cei păcătoşi, ori ca o pricină de mântuire pentru cei virtuoşi, prin răbdarea suferinţei.

Dumnezeu, Care este bunătatea însăşi, a plămădit o lume bună. Tocmai din această pricină, nu putem privi boala trimisă de Dumnezeu ca pe ceva rău. Răul poate fi definit ca o absenţă a binelui. Absenţa virtuţilor noastre duhovniceşti duce la îmbolnăvirea sufletului. Dar pentru că trupul este în strânsă legătură cu sufletul, se îmbolnăveşte şi el când sufletul e bolnav. Pentru că trupul e pentru noi mult mai palpabil decât sufletul, vedem doar boala exterioară şi o privim ca pe un fapt în sine, nu cum ar trebui - ca pe un efect secundar al îmbolnăvirii sufletului. Şi, dacă îmbolnăvirea trupului este cauza îmbolnăvirii sufletului, unde trebuie să acţionăm? Putem acţiona asupra trupului bombardându-l cu tot felul de medicamente, dar nu facem decât să mascăm boala sufletului, care se va înteţi tot mai mult.

Sfântul Apostol Iacov ne învaţă ce să facem: „Este bolnav cineva între voi? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru dânsul, ungându-l pre dânsul cu untdelemn, întru numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pre cel bolnav, şi îl va ridica pre dânsul Domnul, şi de va fi făcut păcate, se vor ierta lui” (Iacov 5; 14-15). Sfântul Apostol ştie că vindecarea trupului nu este deplină, fără tămăduirea sufletului.

Dacă cercetăm vieţile sfinţilor, observăm că doctorii fără de arginţi şi iubitori de Dumnezeu Sfinţii Cosma şi Damian, Chir şi Ioan, Pantelimon şi Ermolae, Sfântul Trifon, Sfântul Luca al Crimeii tămăduiau în primul rând sufletul, iar apoi trupul se vindeca aproape de la sine. Ei urmau exemplul Mântuitorului, care ierta păcatele înainte de a vindeca pe cei bolnavi, deoarece cauza îmbolnăvirii
era păcatul.

Tehnici medicale şi medicamente care ne grăbesc moartea


Azi au apărut tot felul de tehnici medicale, care se întrec în „performanţe”şi „ingeniozitate”. Au unele reuşite (tot cu îngăduinţa lui Dumnezeu), dar cele mai multe nu fac decât să ascundă boala, nu să o vindece. Tratează oarecum un organ, dar îmbolnăveşte altele. Nu mai vorbim de faptul că sufletul rămâne tot suferind. Prea puţin îi interesează pe medicii noii-ere acest lucru. Cum i-ar putea interesa, dacă Dumnezeu este exclus total din calculele lor?

Se vorbeşte foarte mult azi de medicina naturistă. Adepţii acestui tip de medicină ne pun la dispoziţie o serie de medicamente aşa-zis „naturiste”. Cât de naturale pot fi aceste produse, dacă le găsim sub formă de comprimate, unguente, şampoane şi alte feluri de loţiuni? Ce mai rămâne natural în aceste produse? De la colectarea plantelor din natură până la obţinerea produsului final, este un întreg proces tehnologic, în care sunt implicate multe substanţe chimice toxice sau cancerigene.

Unde este naturalul? Totul este comercial. Naturale sunt doar produsele pe care le culegem singuri din natură şi nu le mai modificăm chimic, aşa cum făceau moşii şi strămoşii noştri, mai ales că România este, şi la capitolul medicamente, un „sat fără câini”, un maidan pe care vin şi se joacă cu sănătatea şi viaţa „prostimii” sute şi sute de fabricanţi de medicamente, de medici şi farmacişti. Totul este privit sub aspect financiar şi judecat după profitul pe care îl aduce. Dacă un proiect aduce bani, el este continuat la nesfârşit.

Mai jos, avem o serie de dezvăluiri şocante - unele incredibile, referitoare la medicamentele românilor – cobaii Uniunii Europene, unele dintre acestea fiind doar ale noastre, pentru că în Occident, ele au fost interzise. Primul pe listă este „medicamentul săracului”, adică celebrul Algocalmin. Piaţa algocalminului din România este estimată la peste 11 milioane de dolari anual. Preţul mic l-a transformat în calmantul nr. 1 pentru români. Un adevărat „medicament al săracului”, spun medicii. Licenţa pentru denumirea de „algocalmin” a fost cumpărată de către un producător de medicamente din Cehia, care livrează acest produs exclusiv în România. Doar datorită algocalminului, producătorul a înregistrat o creştere a vânzărilor cu peste 1.000 de procente.

Potrivit surselor medicale, dintre toate medicamentele fabricate de compania de medicamente respectivă, calmantul pe bază de metamizol aduce cele mai substanţiale profituri. Din această piaţă, au reuşit să prindă felii importante şi alte companii farmaceutice care produc algocalmin, dar sub o altă denumire. Algocalminul se mai numeşte şi Algozone, fiind produs de o firmă din România. Agenţia Europeană de Evaluare a Produselor Medicale, de recomandările căreia suntem obligaţi să ţinem cont, nu a restricţionat folosirea algocalminului. Cu toate acestea, majoritatea ţărilor europene l-au interzis de mai mulţi ani. Studiile au demonstrat ca metamizolul din algocalmin poate provoca o boală fatală, numită agranulocitoză, o boală mortală care debutează ca o infecţie supraacută. Boala distruge celulele din măduva osoasă, altfel spus, tratarea durerilor de cap cu algocalmin duce la distrugerea sângelui.

Mai periculoase decât algocalminul, susţin medicii, sunt calmantele de durere care folosesc în componenţă, alături de metamizol, o a doua substanţă activă. De departe, Piafenul (metamizol şi antispastic) este cel mai riscant de administrat. Altul este Benalgin, un calmant pe bază de metamizol şi cofeină. Ambele se vând la liber în farmaciile româneşti, fără nici un fel de restricţii. Primii care au interzis metamizolul au fost americanii, încă din 1977. Din aceeaşi perioadă datează şi decizia statului suedez de interzicere a calmantului. Astăzi, substanţa din care se face „calmantul săracului” din România este interzisă în Danemarca, Belgia (unde este trecută la rubrica otrăvuri); Germania, Spania (din 1989); Olanda (începând cu 1990); Grecia sau Irlanda. Am luat doar exemple din Europa şi Statele Unite!

Pe lista analgezicelor considerate nocive de către occidentali, dar care se folosesc frecvent în România, se mai regăsesc Dipyrone, Novalgin, etc., medicamente care au la baza substanţa denumită noramidopirina metansulfonat şi fenilbutazona, Butazolidine, Rheopirin R, Reumopiryrine etc., care au la baza fenilbutazona. În plus, pe piaţa românească se găsesc şi combinaţii ce conţin scobutil compus sau aminofenazona - Aminofenazona L, Lizadon. Piroxicamul şi Aulinul sunt şi ele pe lista neagră a Agenţiei Europene a Medicamentului.

Aulinul este un alt medicament care poate ucide, şi totuşi este vândut la liber în farmaciile româneşti. Mai grav, Aulinul este vândut şi în formele sale pentru copii (pediatrice) cu toate că riscul este şi mai mare. Aulinul este interzis în ţări precum Spania, Marea Britanie, Finlanda, Turcia, SUA, Australia sau Japonia, deoarece s-a constat că provocă frecvent insuficienţă hepatică mortală! Aulinul este recomandat pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei asociate osteoartritelor, entorselor şi luxaţiilor. El se numără printre cele mai căutate şi utilizate medicamente în România, datorită efectelor sale calmante imediate. Puţini însă ştiu că substanţa activă conţinută de Aulin, denumită nimesulid, poate fi mortală.

Agenţia Europeană de Evaluare a Produselor Medicale a interzis administrarea Aulinului copiilor sub 12 ani. De asemenea, Comisia Europeană a Medicamentului a reluat, spre analiză, nimesulidul, în vederea retragerii sale de pe teritoriul întregii Uniuni Europene. Aulinul a fost restricţionat chiar şi în ţara producătoare, Irlanda. Consiliul Irlandez pentru Siguranţa Medicamentelor a atras atenţia asupra pericolului pe care îl prezintă.

Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel, a ucis în anii '60 în jur de 3500 de pacienţi. Cu toate acestea, el se comercializează în continuare în ţara noastră şi este prescris în diverse afecţiuni ale inimii. Ce medici, ce interese, ce bani sunt în joc?

Medicamentul Stilbestrol a fost dovedit ca producând tumori uterine şi mamare la femei, fiind scos de pe piaţă în unele ţări europene. În România este produs şi comercializat de patru companii farmaceutice. În 1970, au fost scoase de pe piaţă tranchilizantele Pronap şi Plaxin pentru că produceau moartea nou-născuţilor.

Thyreotom forte, un medicament pentru suplimentarea aportului de hormoni tiroidieni la pacienţi cu hipotiroidie, a fost scos de pe piaţă în Germania în 2005. Pentru că la români merge perfect ceea ce este interzis la nemţi, medicamentul este în continuare prescris de medicii noştri şi se găseşte în farmacii.

În 1984, ziarul Daily-Mail a scris clar că medicamentul împotriva acneei, Roacutan, medicament care se prescrie şi în prezent, provoacă depresii grave, ducând şi la malformaţii foarte grave ale nou-născuţilor. Peste 50% dintre mamele care, în timpul sarcinii, au luat Roacutan, au născut copii malformaţi! Roacutan este prescris în continuare de doctorii români.

Zelmac, medicament împotriva afecţiunilor digestive, care se vinde în România la ora actuală, a fost scos de pe piaţă în Germania, în aprilie 2007, deşi nici măcar nu fusese aprobat încă, fiind folosit ilegal de către doctori în scopul testării lui pentru industria farmaceutică.

Ketotifen, un medicament pentru tratamentul de lungă durată în astmul bronşic alergic sau cu componentă alergică, bronşita alergică şi tulburări astmatice, a fost scos în 2006 de pe piaţă în Germania, din cauza efectelor secundare grave la nivelul globului ocular şi al rinichilor. În România se găseşte în farmacii.

Terfenadin, antialergic, a fost scos de pe piaţă în mai multe ţări europene. În România se găseşte sub denumirea de Histadin, un sirop folosit în tratamentul simptomelor multor afecţiuni alergice şi în prevenirea şi tratamentul reacţiilor alergice la transfuzia de sânge.

Methotrexat, folosit în tratamentul leucemiei, a produs tumori şi a dus la anemie gravă şi ruperea intestinelor. În România este comercializat şi prescris inclusiv în reducerea durerilor şi a tumefacţiilor articulare.

Mitothan
, un alt medicament împotriva leucemiei, duce la moartea rinichilor. La noi se găseşte sub numele de Lysodren şi este utilizat pentru tratamentul cancerului stratului exterior al glandei suprarenale.

Antibioticul Isoniazid duce la moartea ficatului. Acesta este comercializat în România. Din păcate, sunt puţine voci ale celor cunoscători, care să se ridice împotriva acestor fărădelegi. „Afacerea” medicamentelor care ucid lent este una de succes: sute şi sute de miliarde de dolari sau euro în fiecare an! Cu ceva timp în urmă Dr. Scott Reuben, angajat al companiei farmaceutice Pfizer, a declanşat cel mai mare scandal de falsificare din istoria medicinei, recunoscând că, timp de 13 ani, avea sarcina de a falsifica rezultatele studiilor şi cercetărilor, pentru ca produsele farmaceutice ale companei să aibă un succes mai mare pe piaţă.

Când totul în jur este minciună şi dezinformare, iar ţinta este sufletul şi trupul omului, vedem că până şi cei care ar trebui să îi ajute pe cei suferinzi, sunt de fapt doar nişte înşelători, care vor să ducă în iad cât mai multe suflete. De aceea, nu ne rămâne decât să alergăm către spitalul cel duhovnicesc – Biserica lui Hristos, unde Îl vom afla pe „doctorul doctorilor”, Care ne va dărui sănătatea sufletească, iar apoi toate celelalte se vor adăuga nouă.

sursa: Revista Traditia Ortodoxa nr. 36/2012

 

Facebook

Contact

Manastirea Adormirea Maicii Domnului Bucuresti

  • Adresa: Str. Televiziunii, nr. 13, sector 6
  • Email: amdmamd@yahoo.com
  • Telefon: 0784.291.624