Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din Bucureşti - Scurt istoric

Mănăstirea ,,Adormirea Maicii Domnului” din Bucureşti este situată în cartierul Militari, pe strada Televiziunii nr. 13-15, în sectorul 6. Ea a fost înfiinţată în anul 1964, de Prea Sfinţitul Evloghie Oţa († 1979), şi este condusă în prezent de părintele stareţ Arhimandritul EFTIMIE Vrânceanu. De asemenea, mânăstirea este reşedinţa episcopală a Prea Sfinţitului FLAVIAN Bârgăoanu. Mănăstirea se află sub jurisdicţia Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România, condusă în prezent de ÎPS Mitropolit VLASIE Mogârzan. În anul 1924, în urma Conferinţei pan-ortodoxe de la Constantinopol din 1923, Biserica Ortodoxă hotăra înlocuirea calendarului iulian, declarat ,,nu fără de lipsuri”, cu calendarul gregorian. Hotărârile Conferinţei de la Constantinopol au provocat disensiuni în urma cărora lumea ortodoxă s-a împărţit în două, pe de o parte - Bisericile Ortodoxe Greacă, Bulgară, Română şi Patriarhiile Constantinopolului, Alexandriei şi mai târziu a Antiohiei care au acceptat noul calendar, gregorian, şi, pe de altă parte - Bisericile Ortodoxă Rusă, Sârbă şi fracţiuni ale Bisericilor Ortodoxe Greacă, Bulgară şi Română, Sfântul Munte Athos şi Patriarhia Ierusalimului care au păstrat calendarul iulian până astăzi. Cititi mai mult...

 

06/19 Ianuarie - Botezul Domnului nostru Iisus Hristos la Manastirea Adormirea Maicii Domnului (VIDEO)

EVANGHELIA DE LA LITURGHIA BOTEZULUI DOMNULUI

SLUJBA DE SFINTIRE A AGHESMEI CELEI MARI

Aplicatii iPhone care fura date biometrice. Cum isi ofera oamenii de buna voie datele biometrice

O prima aplicatie de care posesorii de iPhone trebuie sa se fereasca este Cardiograph. În teorie: ”hi hi ha ha ce interesant, uite-mi bătăile inimii”. În practică – le-ati oferit pe tavă starea dvs. de sănătate (sau o parte din ea) fără să consultati un doctor și să fiti introdusi într-o bază de date:

Un exemplu de aplicație care FURĂ DATE BIOMETRICE, mai exact date pentru RECUNOAȘTERE FACIALĂ (în special IRISUL) este aplicația pentru a te vedea în viitor – gras, bătrân sau chel sau etc etc etc. Ești pus să introduci în telefon, sau SĂ ÎȚI FACI PE LOC (și mai actual!) o poză CÂT MAI BINE ÎNCADRATĂ și CÂT MAI CLARĂ. Ochii să fie în dreptul unor marcaje, gura să fie în dreptul altui marcaj etc. Când ai fața perfect poziționată, poza se înregistrează și dusă a fost imediat în baza lor de date cu FEȚE de OAMENI și mai ales cu IRISUL ochiului (care e UNIC, la fel ca ADN-ul si amprentele). Pentru ignoranța și necunoasterea ta, îți oferă ceva la schimb: ”Uite cum ai arăta gras” sau ”Uite cum ai arăta chel” sau ”Uite cum vei arăta la bătrânețe” bla bla bla. Și oamenii pică la greu în această capcană – ”UAAA, ce tare și funny! :D ” Perfect!

Altă aplicație care fură date faciale este cea prin care accesul la telefon se face cu FAȚA în loc de pin/parolă sau Facevault – prin care îți parolezi documente cu FATA ta:

Altă aplicație pentru furt de date faciale: Introdu poza și vezi cum îți stă cu diferite machiaje, ca să știi cum să te machezi (Super! iti spui, dar de fapt este mai grav decat iti poti imagina):

Cititi mai mult...

Concert de colinde - Nasterea Domnului 2013

Marimurile de la Utrenia Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos - 2013

CONCERT DE COLINDE - NASTEREA DOMNULUI 2013

Darurile primite de Mantuitorul Hristos la nasterea Sa aflate in Manastirea Sf. Pavel din Sf. Munte Athos

Darurile magilor sunt unele dintre puţinele relicve legate de viaţa lui Iisus Hristos şi poate unica legată de Naşterea Sa. Din Evanghelii se ştie că magii de la Răsărit, aflând de naşterea Fiului lui Dumnezeu, au adus în dar aur, smirnă şi tămâie. Fiecare dintre ele este un simbol. Aurul simbolizează împărăţia, tămâia, preoţia, iar smirna, profeţia sau sacrificiul. Aurul constă în 28 de monede din aur gravate minuţios de formă dreptunghiulară şi triunghiulară care au 5 pe 7 centimetri, tămâia şi smirna sunt sub formă de 70 de mărgele care seamănă cu măslinele.

Potrivit tradiţiei monastice, Maica Domnului a păstrat aceste daruri. După adormirea sa, ea a dat aceste daruri, împreună cu brâul şi hitonul lui Iisus, la două fecioare. La sfârşitul sec. IV, împăratul Arcadie a dus darurile magilor la Constantinopol, unde s-au păstrat multă vreme la Biserica Sfânta Sofia”.

Relicvele sfinte au ajuns pe Muntele Athos la sfârşitul sec. XV. După căderea Constantinopolului, mama vitregă a sultanului Mahomed al II-lea, împărăteasa Maro, le-a adus la Mănăstirea Sfântul Pavel.

Cititi mai mult...

Pagina 58 din 59

Facebook

Contact

Manastirea Adormirea Maicii Domnului Bucuresti

  • Adresa: Str. Televiziunii, nr. 13, sector 6
  • Email: amdmamd@yahoo.com
  • Telefon: 0784.291.624