Slujba Sinodiconului Ortodoxiei 2017

E-mail Print PDF

In Dumninica Ortodoxiei se sarbatoreste Triumful Ortodoxiei asupra tuturor ereziilor, sarbatoare instituita de patriarhul Metodie al Constantinopolului la 11 martie 843 pentru a fi sarbatorita in fiecare an in prima Duminica a Postului Mare.

Se obisnuieste in anumite locuri ca in aceasta zi sa se faca procesiuni cu icoane(in amintirea biruintei iconodulilor in anul 842) si sa se citeasca Synodikonul care este un act in care sunt anatemizati ereticii din toate timpurile si locurile si sunt fericiti aparatorii dreptei credinte.

Acest Sinodicon se citeste si astazi in toate Catedralele, Manastirile si parohiile din Grecia. In Rusia – doar la slujbele arhiereşti.

Iar in România in Biserica Ortodoxa de stil nou nu se citeste deloc, din Triodul românesc pe stil nou lipsind Sinodiconul Ortodoxiei, slujbă cu caracter dogmatic din tot anul bisericesc.

In Romania se citeste doar in Biserica Ortodoxa de Rasarit care mentine neschimbata invatatura Sfintilor Parinti alaturi de calendarul iulian neschimbat.

SLUJBA SINODICONULUI ORTODOXIEI ANUL 2017 LA
MANASTIREA ADORMIREA MAICII DOMNULUI DIN BUCURESTI

Partea I

{youtube}wrtKGJOSIlE{/youtube}

Partea a II a

{youtube}b_FmpsAmSvY{/youtube}

Facebook

Contact

Manastirea Adormirea Maicii Domnului Bucuresti

  • Adresa: Str. Televiziunii, nr. 13, sector 6
  • Email: amdmamd@yahoo.com
  • Telefon: 0784.291.624